مزایای ساخت اسکلت فلزی برای ساختمان
یکی از مهمترین مزایای اسکلت فلزی سبک بودن و وزن کم آن است. اسکلت فلزی در مقایسه با اسکلت بتنی وزن کمتری دارد و در نتیجه وزن کلی ساختمان هم در پایان کار، کمتر میشود.
مزیت دیگر اسکلت فلزی، مناسب بودن آن برای ساخت سازههای بلند است. قطعات فلزی خاصیت ارتجاعی دارند و در برابر بسیاری از مشکلات مقاومت بهتری دارند. همین مقاومت زیاد موجب شده است از اسکلت فلزی در ساختمانهای مرتفع و مناطقی که خاک سست دارند، بیشتر استفاده شود.
نکته مثبت دیگر این نوع از اسکلت ساختمان، ترکیبات و بافت آن است. به عنوان مثال، امکان وجود ناخالصی در مواد بتنی زیاد است و این مورد در کیفیت و مقاومت آنها تأثیر زیادی میگذارد. در صورتی که امکان وجود ناخالصی و یکنواخت نبودن در فلز پایینتر است. مواد تشکیلدهنده فلز، همگن است. همین بافت یکنواخت موجب میشود دوام مواد فلزی بالا برود و ساختمانهایی که از اسکلت فلزی ساخته شدهاند، عمر بیشتری داشته باشند.انعطاف بالای مصالح فلزی موجب بالا رفتن مقاومت آنها در برابر ضربه و آسیب میشود. این اسکلتها در برابر انفجار نیز بسیار مقاوم هستند و در صورت منفجر شدن، ساختمان به کلی تخریب نمیشود و اسکلت باقی میماند.
ویژگی دیگر اسکلت فلزی ساختمان، قابلیت افزایش تقویت آن است؛ یعنی در صورتی که مهندسین احساس کنند اسکلت ساختمان نیاز به تقویت دارد و نمیتواند با آن چهارچوب پیش برود و یا باید بخشی از آن تغییر داده شود، میتوان با قطعات و پرچهای فلزی موجود در بازار، آن را تغییر شکل داد و تقویت کرد و استقامت اسکلت را بالا برد. همین امر موجب میشود در اکثر اوقات قطعات فلزی اضافه نیاید و در نتیجه در هزینههای ساخت بنا صرفهجویی شود.
به علت ساده بودن ساخت اسکلت فلزی ساختمان، سرعت ساخت بنا هم بالا میرود و میتوانید در زمان صرفهجویی کنید. اسکلت فلزی فضای کمتری را اشغال میکند و در نتیجه، فضای کمتری از ساختمان صرف ستونها و تیرهها میشود. در صورتی که در اسکلت بتنی، فضای بیشتری برای این موارد صرف میشود زیرا حجم مواد بتنی بیشتر از قطعات فلزی است.
به طور خلاصه:.
- شکلپذیری
- پیوستگی، همگن بودن و خواص یکنواخت مصالح
- مقاومت زیاد و دوام بالا
- تقویتپذیری
- سرعت نصب و اجرا
- وزن پایین و سبکی
- مقاومت در برابر انفجار
- شرایط آسان ساخته شدن
- سرعت نصب بالا و صرفهجویی در زمان
- کمتر بودن پرت شدن مصالح
- اشغال فضای کمتر